logo
 
-------------------------------- Tekniske Tips ----------------------------------

De tekniske tipsene på denne siden har tidligere stått i klubbavisen "Bicilindrica". Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på at klubbens ledelse ikke kan ta ansvar for innholdet i tipsene.

Blinkrelé for Guzzi (04.04.2003)

(Bicilindrica nr. 3/2002)

Blinkreléet på min LeMans III takket for seg, strøm slapp gjennom, men ingen blinking, selv etter at jeg hadde sjekket at alle pærer er av riktig type etc. som jeg ble rådet til. Blinkreléet på denne sykkelen ligner mistenkelig på de små, enkle som hang under dashbordet på gamle Volvo’er fra 1960-åra. Så jeg prøvde Biltema artikkel nummer 43-134 passende for Amazon, Duett, etc. Etter en deleregning på ca. kr.20,- hos Biltema virker blinklysene perfekt igjen! Av grunner over min forstand har denne sykkelen to reléer sammenkoblet, så jeg plukket vekk begge de gamle reléene samt ledingen som forbinder dem. Det nye Biltema-reléet har to kontakter; merket henholdsvis X og L. Koblet så X til den svarte&blå ledningen som kommer fra sikringsboksen, og L til den orange ledningen som går opp til blinkbryteren. Fargekodene for ledningene er muligens annerledes for andre modeller/årganger.

Det er mulig andre modeller og nyere Guzzi’er bruker et annet relé, men for kr.20,- er det nesten verdt å prøve og feile! Særlig hvis du befinner deg nærmere en Biltema-butikk enn en Guzzi-forhandler.

Rolf Johansen (96)
Tilbake
 

Copyright © 2002-2011 Norsk Moto Guzzi Klubb Webmaster