logo
 
-------------------------------- Tekniske Tips ----------------------------------

De tekniske tipsene på denne siden har tidligere stått i klubbavisen "Bicilindrica". Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på at klubbens ledelse ikke kan ta ansvar for innholdet i tipsene.

Erfaring med dekk (04.04.2003)

(Bicilindrica nr. 3/2000)

På min Lario har jeg prøvd flere typer dekk. Sykkelen har 16 tommers forhjul og bakhjul, og er meget lettstyrt. I stor fart og med dårlige dekk kan den til tider virke ustabil i svingene. Dette gjelder for eksempel med Pirelli Strada fordekk. Sist jeg kjøpte dekk, fulgte jeg rådet fra bladet 'Classic bike': Avon Super Venom AM20 (100/90-V16) foran. Dette er et sport-touring-dekk. Bak Avon Roadrunner AM2. Dette er et mer touring-preget dekk. Resultater et at sykkelen er merkbart tyngre å styre, men også MYE mer stabil. Jeg ser det særlig i mine favorittsvinger, hvor hastigheten økte samtidig som sykkelen føles helt stabil. Samtidig holder bakdekket lenge. Jeg er svært godt fornøyd med resultatet, og kommer ikke til å prøve andre dekk. Særlig ikke når Avon holder rimelige priser.
Bakdekk-dimensjonen er et problem. 120/90-16 lages ikke lenger til bakhjul, så jeg må kjøpe 130/90. Avons utgave av arten er for brei, og tar i baksvingen på høyre side. Jeg løste det med først å slipe bort en liten 'skulder' på dekket, det ga en millimeter og to. Så laget jeg en skims på 2 mm tykkelse til hjulakslingen, så hjulet ble flyttet mot venstre. Det ga ingen forandring i kjøreegenskapene.

Ivar Johannessen
Tilbake
 

Copyright © 2002-2011 Norsk Moto Guzzi Klubb Webmaster